Matkustaminen olisi ihanaa! Juuri tällä hetkellä siihen ei ole mahdollisuutta, mutta haaveissa siintää matkat useaankin eri kohteeseen. Ja ehkä hetken päästä. Erilaisten kulttuurien ja historioiden näkeminen on hurjan mielenkiintoista. Jo pelkästään matkan suunnittelu on ihanaa ja jännittävää.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Suunnittelu onkin jo oikeastaan puolet koko matkustamisesta. Kuinka monta kertaa sitä ehtii ja pystyy lukemaan kaikki mahdolliset käsillä olevat matkaoppaat ja kartat läpi ennen reissua. Mitä kannattaa nähdä ja mitä ehdottomasti pitää nähdä. Liika etukäteen eläminen ei matkoillakaan ole hyväksi, vaan aiheuttaa liiallista stressiä ja pilaa pian koko loman. Jos on jo etukäteen elänyt koko loman, niin pettyy kun kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin on kuvitellut. Aina tulee yllätyksiä ja muutoksia.

 

Se pätee elämässä muutenkin. Minä ainakin olen monesti sortunut liian valmiiksi elämiseen. Hetkeen heittäytyminen on varmaan ikuinen haaste. Sitä oikein joutuu tankuttamaan itselleen, että jotkut asiat vain menevät erilailla eri ihmisillä. Eikä se ole väärin tai väärää. Se on vain erilaista. So what, jos matkalla tulee muutos ja juttu meneekin vähän erilailla.

Yllätyksethän ovat ihania!